Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Foto's van Zwolle
Naar Wijken/buurten - Wijthmen
Wijthmen   Introfoto 1307

Buiten de grens van de stad Zwolle wordt gevoetbald door twee bloeiende voetbalclubs, te weten: VV Wijthmen en VSW Windesheim. Beide verenigingen spelen in de zaterdagcompetitie. VV Wijthmen is de jongste van de twee. Opgericht in 1969 kent de club in het seizoen 2013-2014 rond de 150 leden en speelt het eerste team in de 4e klasse C, district Oost.

Op het moment van schrjven speelt VV Wijthmen in de competitie met 4 elftallen bij de senioren, waarvan 3 herenteams en 1 damesteam. Daarnaast kent de club, in samenwerking met voetbalvereniging Hoonhorst nog eens 9 jeugdteams.

Wijthmen1e elftal 1969 1970 640

Een van de oudste foto's van het eerste team (Seizoen 1969-1970)
van voetbalvereniging VV Wijthmen.
Op de achtergrond ziet u Café De Mol.

Boven v.l.n.r, Henk Stoel, Hans Bendijk, Joop Hekkink, Henk Fidder, Wim Meyerman,
Henk Nijmeijer (trainer), Aivo Jobber (grensrechter), Evert van Dam, Wim Beltman.
Onder v.l.n.r. Harry Klink, Dirk Jan Smeenk, Jan Wesseldijk, Dicks Smeenk, Anton Logtenberg,
Frits van Dam en Tonny Vosman.
Foto: Archief VV Wijthmen

De inwoners van Wijthmen hebben een speciale band met Café De Mol. Het is dus helemaal niet zo vreemd, dat de oprichtingsvergadering van de Sportvereniging Wijthmen op 28 april 1969 hier werd gehouden. Initiatiefnemers waren Jan Groters, Tonnie Vosman en Dick Smeenk. Zij waren het ook die samen met F. Rietveld, J. Loghtenberg, H. Rienties en H. Fidder het eerste, maar wel voorlopige bestuur van de vereniging vormden. Dick Smeenk werd voorzitter.

Het definitieve bestuur werd op 19 mei 1969 aangesteld, met Johan Elshof als voorzitter.


Bekerwinnaar 71 72 640
Het team van VV Wijthmen dat in het seizoen 1971-1972 de K.N.V.B.-beker van de afdeling Zwolle
in de prijzenkast deed belanden.

Boven v.l.n.r.: Tonny Vosman, Hans Bendijk, Wim Meyerman, Wim Beltman, Derk Jan Smeenk,
Henk Nijmeijer (trainer) en Gerard Klink.
Onder: Wim Dommerholt, Joop van Voordt, Roelof Borgmeyer, Jan Wesseldijk,
Dick Smeenk en Henk Fidder.
Foto: Archief VV Wijthmen

Waarschijnlijk omdat veel voetballers uit Wijthmen bij het naburige Hoonhorst al een balletje trapte, was deze club ook echt de dupe van het oprichting van de nieuwe Sportvereniging Wijthmen. 16 leden vroegen namelijk overschrijving aan, een grote aderlating voor de Hoonhorsters. Rond de 100 leden telde de vereniging bij de start in het eerste seizoen, hiervan waren 70 spelende leden.

De thuiswedstrijden werden gespeeld op een veredeld weiland, grenzend aan de tuin van Café De Mol. De eerste wedstrijd van de club werd gespeeld tegen VV Nieuwleusen en ging met 2-6 verloren. De eindrangschikking leverde de rood-witten een verdienstelijke plek in de middenmoot op.

In het seizoen 1973-1974 kreeg VV Wijthmen de beschikking over 2 voetbalvelden aan de Erfgenamenweg. De arena achter Café De Mol werd met mooie herinneringen verlaten.

Op 15 januari 1977 was het groot feest in Wijthmen. Burgemeester Drijber van Zwolle opende het gemeenschapscentrum "De Elshof", vernoemt naar de eerste voorzitter van de vereniging, Jan Elshof.

Wijthmen Reaal Dronten 2013 2014 2055

Enkele jaren later, maart 1983, werd er een damesteam opgericht, waarvoor zich een twintigtal dames hadden aangemeld.

Op 25 mei 1983 verlaat de afdeling voetbal de Sportvereniging en gaat als Voetbalvereniging Wijthmen verder. VV Wijthmen wordt uitgebreid met een A-elftal.

Henk Nijmeijer, voorzitter sinds maart 1974, draagt in het seizoen 1985-1986 de voorzitterschap over aan Henk Wageman. Hij zal tijdelijk het voorzitterschap overnemen.

Het seizoen 1987-1988 was een ultiem sportief feest voor de Wijthmeners. Zowel het eerste alsook het damesteam wisten het kampioenschap binnen te halen. Bij de heren was aan het slot van de competitie 1 doelpunt verschil met de blauw-witten van VSW Windesheim genoeg voor een feestje.

Aan het eind van het seizoen 1992-1993 verlaat de goalgetter van VV Wijthmen, Rob Blankvoort de club. Hij vertrok naar Dalfsen. Rob behoort tot het illustere gezelschap van Zwolse voetballers die meer dan 100 doelpunten hebben gemaakt.

In het seizoen 2000-2001 gaat VV Wijthmen v.w.b. de jeugd (C en B) een samenwerkingsverband aan met VV Hoonhorst.

Wijthmen Erica Terpstra opent Kulturhus 2007 3365

Erica Terpstra opende in 2007 het Kulturhus aan de Erfgenamenweg ...

Op 16 juli 2007 opent voormalig zwemkampioene, oud-staatssecretaris en oud-Tweede Kamerlid, Erica Terpstra het nieuw gebouwde Kulturhus, dat onderdeel uitmaakt van het mooie Sportpark De Elshof. Een grote aanwinst voor Wijthmen en haar inwoners.

Wijthmen Sander van Gurp 2013 2903

Sander van Gurp, stijlvol in actie ...

In het seizoen 2008-2009 wordt Sander van Gurp topscorer van Zwolle met 35 doelpunten. Hiermee wint Sander de in Zwolle wereldberoemde Salverda Topscorers Trofee.

Marcel Poppe de geboren en getogen Wijthmener begon zijn carrière op het oude voetbalveld, achter Café Restaurat De Mol. In het seizoen 2013-2014 werd hij hoofdtrainer van zijn cluppie, VV Wijthmen. Een jonge club met nu al een mooie historie.

Wijthmen Marcel Poppe Seizoen 2013 2014 2039

De geboren en getogen Wijthmener Marcel Poppe, trainer in het seizoen 2013-2014 ...

Als gastheer van PEC Zwolle, heeft de voetbalclub uit Wijthmen een goede naam opgebouwd. Via de diverse media krijgt de club compliment over compliment. Niet voor niets strijkt de BVO graag in het zuiden van Zwolle neer.

Zonder een veer in de k*** te steken, is het zonneklaar dat VV Wijthmen de zaakjes goed voor elkaar heeft. Maandag 2 juli 2018 kregen de Wijthmeners zelfs een wereld aan fotografen en videomensen over zich heen. Het leek wel of er meer pers aanwezig was, dan gewone belangstellenden.

APEC Zwolle Training Van der Vaart 02072018 6162

De complete wereldpers klaar voor de grote kleine man ...

PEC Zwolle zou om half elf in de morgen een training afwerken. Nu is dat op zich niet zo bijzonder, zij het niet, dat een van Nederlands grootste voetballers, Rafaël van der Vaart, mee zou trainen. Of hij weleens van Wijthmen had gehoord?, was een van de vragen aan zijn adres. Helaas voor de Wijthmeners moest hij deze vraag met een "Nee", beantwoorden. 

APEC Zwolle Training Van der Vaart 02072018 6150

Entree van Rafaël van der Vaart op Sportpark De Elshof op 2 juli 2018 ...

Kort voor het weekend werd het bericht de wereld in gestuurd, dat Rafaël bij PEC Zwolle zijn conditie op peil wilde en mocht houden. Als goede vriend van hoofdtrainer John van 't Schip van PEC Zwolle, kreeg hij deze ruimte. Het ging in eerste instantie om een periode van veertien dagen. Of de grote Rafaël na afloop van deze periode ook daadwerkelijk de Zwolse kleuren zal komen verdedigen was op dat moment nog niet duidelijk. Veel fans hoopten hier wel op. Routine in een jonge ploeg is nooit weg, hoor je ze zeggen. Rafaël is daar ook niet echt uitgesproken in: "Zeg nooit, nooit", aldus de oud-international.

PEC Zwolle Training Van der Vaart 02072018 7V6A4604

Voor de greenkeeper van VV Wijthmen kon de dag niet meer stuk. Met zijn super grasmat kreeg hij van iedereen de complimenten. Er zijn BVO's die het een stuk minder doen. Als Rafaël van der Vaart voor de camera's van de verzamelde wereldpers hier nog even aandacht aan besteed, dan kan het haast niet anders, dan dat de man in korte tijd een meter gegroeid is.  

PEC Zwolle Training Van der Vaart 02072018 7V6A3967

Spelend in de 4e klasse, met een schitterende grasmat, die er bij ligt als een biljartlaken, dat zijn uitzonderingen en die kom je maar zelden tegen. Bij Wijthmen is dat het geval en daar mogen ze best trots op zijn.

Bron: 
Website VV Wijthmen

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies