Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Foto's van Zwolle
Naar Wijken/buurten - Wijthmen

Grassparty 02092006 Oldtimer Tractoren 4672bew

Een drukte van belang voor de aanvang van de Oldtimer Tractortocht
op het terrein aan de overkant van Café Restaurant Zalencentrum De Mol in 2006 ...

De negentiende Grassparty op 1, 2 en 3 september 2006 had zijn oorsprong in het jaar 1988. Nabij de Wijthmenerplas besloot in die tijd een vriendengroep een tent te plaatsen, waarbij de band "Big Deal" het muzikale gedeelte voor zijn rekening nam. Een en ander had tot resultaat dat het succes niet uit kon blijven en dat een vervolg er toen al in zat. Door de vele positieve reacties is men een jaar later wel op zoek gegaan naar een nieuwe c.q. grotere lokatie. Deze werd al snel gevonden aan de Eierweg, voor de komende jaren een perfecte oplossing.

Begonnen met de vrijdagavond, werd al gauw de zaterdag er bij betrokken. Voor de jeugd was er op de zaterdagmiddag een skelterrace o.i.d. en voor de ouderen een playback-show. Als huisband stonden "De Dutch Boys" op de planken.

In 1994 moest door het slechte weer uitgeweken worden naar weer een nieuwe lokatie. Het terrein aan de Eierweg was nauwelijks tot niet begaanbaar. Het werd het stuk weiland tegenover Café De Mol, waar in eerste instantie net een tent kon staan. Maar goed, men kon weer vooruit. Na enige jaren op dit patroon voortgeborduurd te hebben, werd na ongeveer tien jaar ook de zondagmiddag bij het buurtfeest betrokken.

In de loop der jaren was de organisatie sterk gewijzigd en was in 2006, van de organisatoren van toen, nog maar een enkeling over. De jongere garde had het heft, op een voor de toekomst juiste manier, overgenomen.

De Grassparty is in de loop der jaren een heerlijk en gezellig ontmoetingspunt geworden voor de huidige Herfte-Wijthmenaren, als ook voor veel oud-Wijthmenaren. De datum van de eerstvolgende Grassparty is bij veel van hen al vroegtijdig in hun agenda opgeschreven. Zij zijn dan weer van de party. En zo gaat het jaar in jaar uit.

De gezelligheid zit bij deze mensen in het lekker babbelen en veel verhalen ophalen uit de goede oude tijd. Samen met een onontbeerlijk drankje en hapje kan de avond dan al niet meer stuk.

Grassparty 01092006 Kinderdisco 4522bew

Hangen aan de tafels en buiten voetballen in de pannakooi was voor veel jongeren de invulling van de disco ...

Op vrijdag 1 september 2006 was in de vroege avond voor de jeugd van 8 t/m 14 jaar een disco georganiseerd. Helaas was er genoeg jeugd, maar was de interesse voor de disco maar voor een enkeling weggelegd. Voetballen in de geplaatste pannakooi, buiten de feesttent, had bij menig jeugdig feestganger de absolute voorkeur. 

Grassparty Regiotap Herfte Wijthmen 01092006 4565bew

Later op de avond werd voor de oudere jongeren en jonge ouderen, door de manschappen van de Radiopiraat "Dreamteam", het Nederlandstalige lied gedraaid. Ook traden er enkele artiesten op, waaronder de zusjes Wolters, die onder het toeziend oog van broer Harm, de van radio en TV bekende Zwolse zanger, de aanwezigen in de tent, met hun spontaniteit en zang, al snel van hun zetel deden rijzen. Gezelligheid troef!

Grassparty 02092006 Oldtimer Tractoren 4721bew

Een honderdtal oude tractoren op ronde door het landschap ...

Op de zaterdag stond een Oldtimer Tractortocht, als de topper van de dag, op het programma. Ruim 100 tractoren van veel wereldberoemde merken als Fahr, Deutz en Allgaier, trokken gierend en krakend door de omgeving. Ongeveer tachtig procent van de deelnemers kwam uit Herfte-Wijthmen. Veel van de overige deelnemers kenden, komend vanuit een brede omgeving, al jaren de weg naar Wijthmen. Onder de tractoren waren er een groot aantal, die voorzien waren van bijzitjes voor de evenzovele jeugdige passagiers, een werktuig of een aanhanger. Het enthousiasme was groot bij jong en oud. Het was één groot feest, perfect passend binnen deze Grassparty anno 2006.

Grassparty Vrijmarkt 02092006 4765bew

Naast de Oldtimer Tractortocht was er op het feestterrein een Vrijmarkt ingericht en werden er demonstraties verzorgd, van klompen maken tot het "figuurzagen" met kettingzagen.

Grassparty Vrijmarkt 02092006 4764bew

Voor de jeugdigen stonden de eerder genoemde echte pannakooi en een luchtkussen paraat, welke bij regelmaat, door de grote hoeveelheid jeugd, redelijk van vorm veranderde.

Grassparty Vrijmarkt 02092006 4757bew

Op de slotdag en derde dag van het feest, waren er nog een drietal activiteiten. De jeugd t/m 10 jaar kwam nog aan bod, het in Herfte-Wijthmen wereldberoemde Grassvolleybaltoernooi stond weer op het programma en er was nog een optreden van de band Three Some.

Al met al was ook de Grassparty van 2006 weer een bijzonder geslaagd feest, waarbij iedereen aan zijn trekken kwam. De organisatie van de Grassparty Herfte-Wijthmen 2006 kon na afloop met veel voldoening terugkijken op een mooi, gezellig weekend, waar nog weken over na werd gepraat! Op naar de volgende was een vaak gehoorde kreet!

Grassparty - Foto's van Kinderdisco op 1 september 2006

Grassparty - Foto's van de Regiotap Herfte/Wijthmen op 1 september 2006

Grassparty - Foto's van Oldtimer Tractoren rit op 2 september 2006

Grassparty - Foto's van de Vrijmarkt op 2 september 2006

 

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies