Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Foto's van Zwolle
Naar Wijken/buurten - Wijthmen

AWijthmenerplasloop 11012014 0212

Koud en nat winterweer op 11 januari 2014 ...

An sich is de Wijthmenerplasloop nog een jonge hardloopwedstrijd die in onze stad wordt gehouden. De loop is een initiatief van een aantal enthousiaste mensen binnen het verenigingsleven van Wijthmen.

Gesteund door de prachtige omgeving van Wijthmen en de Wijthmenerplas, was het niet zo moeilijk voor hen om enthousiast te raken bij de gedachte een jaarlijks terugkerende hardloopwedstrijd te organiseren. Het waren mannen die zich door één gedachte lieten leiden, als er dan wat georganiseerd wordt, wordt het goed en breed opgezet. Zo steekt de Wijthmenerplasloop al jaren in elkaar en is het een loop voor iedereen!.

CWijthmenerplasloop 13012018 7V6A4974

De start van de Kidsrun in 2018 ...

CWijthmenerplasloop 13012018 7V6A4957

Ook voor het inwendige van de atleten wordt gezorgd ...

Voor de kids is er een ander parcours uitgezet dan voor de volwassenen. De laatsten lopen een 5 en 10 km terwijl de kids de 2,5 km moeten volbrengen. 

De eerste editie van de Wijthmenerplasloop is gehouden in januari 2011. Vanaf deze eerste editie is het aantal deelnemers alleen maar gegroeid en gegroeid. Bij de laatst gehouden loop in 2018 deden op de 5 km zo'n 140 deelnemers hun best en op de 10 km waren dat er ruim 110. Mooie aantallen die het lopen van de wedstrijd alleen maar prettiger maken.

BWijthmenerplasloop 10012016 7V6A9949

De weersomstandigheden zijn in de periode dat de loop wordt gehouden nogal wisselvallig, van sneeuw tot regen en van mooi zonnig en droog tot kwakkelig en koud winterweer. Ieder jaar is dit weer een verrassing voor de lopers, maar ook voor de organisatie.

Zelfs deze weersomstandigheden houden de vele lopers uit het Zwolse, maar ook uit de wijde omgeving, niet tegen, in het begin van het nieuwe jaar, met volle moed de reis naar Wijthmen te aanvaarden. Heb je eenmaal meegedaan dan is een inschrijving voor de volgende editie zo goed als zeker.

CWijthmenerplasloop 13012018 MG 7378

Massaal op weg naar de Wijthmenerplas in 2018 ...

Het parcours is zo samengesteld, dat iedere loper er zijn plezier in zal vinden. Vertrekkende vanaf het Sportpark De Elshof, gaat de route via de Valkenbergweg, richting de golfbaan en de Wijthmenerplas. Hierbij nemen de 5 km-lopers één ronde voor hun rekening en de 10 km-lopers moeten tweemaal hetzelfde parcours afleggen.

BWijthmenerplasloop 10012016 9900

Het zijn voornamelijk halfverharde schelpenpaden, met hier en daar een stukje bospad waar de lopers hun schoenen zullen slijten. De finish is, na een ronde rond het hoofdveld van VV Wijthmen, aan de voorzijde van het Kulturhus.

BWijthmenerplasloop 14012017 2487

De winnaar van de Kidsrun bij de jongens in 2017, Julien Jansen uit Zwolle, komt binnen in de tijd van 10.34 ...

De nummers 1, 2 en 3 van de Kidsrun ontvangen, naast de medaille die iedere jeugdige deelnemer in ontvangst mag nemen, ook nog een mooie prijs. Bij de dames en heren van zowel de 5 als de 10 km ontvangen de nummers 1, 2 en 3 de prijzen.

CWijthmenerplasloop 13012018 MG 7313

Aangemoedigd door het publiek is het stralen geblazen ...

In de loop der jaren hebben zich voor de 5 en de 10 km meerdere winnaars op het podium gemeld. Voor de organisatie van de loop was het een mooi gegeven, dat de winnaar van de 10 km van 2015, een wel heel bekende loper uit Wijthmen en verre omgeving was. Hij was een van de organisatoren van de Wijthmenerplasloop en wist op de ochtend van de zaterdag dat de loop zou worden gehouden, niet of hij mee zou lopen. Een en ander hing af van de voortgang van de werkzaamheden met betrekking tot de loop.

BWijthmenerplasloop 10012016 9815

René Poppe wint, tussen de bedrijven door, even de Wijthmenerplasloop van 2015 ...

Misschien wel tot zijn eigen opluchting, kon hij, de uit Wijthmen afkomstige René Poppe, triatleet in hart en nieren, zich op tijd melden voor de start van de 10 km van 2015.

Waar hij zichzelf vooraf aan de loop bij de eerste drie had zien eindigen, wist hij met twee vingers in zijn neus in een tijd van 36 minuten en 32 seconden de 10 km van de vijfde editie van de Wijthmenerplasloop op zijn naam te schrijven.

Zowel voor het publiek als ook voor de loper zelf werd zijn zoveelste overwinning in zijn lange carrière, gemaakt tot een speciale overwinning. Hij, René Poppe had eindelijk voor eigen publiek zijn kunstje geflikt.

Bron:
Wijthmenerplasloop.nl
Sportief Zwolle

Meer foto's

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies