Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Wijken/buurten - Wijthmen

Wijthmen Golfclub Zwolle 20092014 Zwolle Cup 4133

Langs de Wijthmenerplas is in de loop der jaren, op sportgebied, iets moois ontstaan. Een golfclub met op het moment van schrijven zo'n 800 jeugd- en seniorenleden, die bij regelmaat hun talenten op de schitterende golfbaan laten zien.

Opgericht in het jaar 1985, heeft men de eerste jaren de ballen op een baan op Landgoed Soeslo, geslagen. Vanaf het jaar 1995 kwam de huidige lokatie aan de Zalnéweg, nabij de Wijthmenerplas, in beeld. Hier werd toendertijd een baan met 9 holes geopend.

De eerste stappen naar een mooie en snel groeiende club waren gezet. Binnen een tijd van 10 jaar, 2005, stond er een magnifiek clubhuis met groot terras en zijn de tweede 9 holes gerealiseerd. In hetzelfde jaar was het bereiken van de NGF A-status, voor de 18 holes golfbaan, een mijlpaal in de geschiedenis van de jonge golfclub. De 18 holes golfbaan met een oppervlakte van 70 ha, is gerealiseerd naar een ontwerp van de bekende golfbaanarchitect Alan Rijks.

Omzoomd door bossingels, kent het recreatiegebied waar het zich in bevindt, natuurlijke waterlopen en wallen. Bij een aantal van de holes kunnen wind en water een rol spelen, hetgeen bij het spel als extra plezierig kan worden ervaren. Naast de prachtige golfbaan biedt Golfclub Zwolle ook prima oefenfaciliteiten.

Golfclub Zwolle 16072018 8487 Pano

Entree van de golfbaan in 2018 ...

De meest in het oog springende sportieve prestaties in de geschiedenis van de club waren wel de eerste stappen naar het hoogst haalbare van zowel het dames- als het herenteam die respectievelijk in 2014 en 2015 werden gemaakt.

Op zondag 12 mei 2014 was het eerste damesteam van Golfclub Zwolle te sterk voor het dames golfteam uit Havelte. Met de cijfers 14 - 4 werd de tegenstander aan de kant gezet en werden de Zwolse dames kampioen van hun klasse. Voor het eerst in de historie van de club was hiermee de eerste klasse bereikt. Na een aantal jaren van net-niet, was het dan eindelijk gelukt. Het gehele seizoen werd er geen enkele wedstrijd verloren.

Bij de heren was het behalen van de titel in de eerste klasse op 26 april 2015, het hoogtepunt in de geschiedenis van de club. Walt van der Kolk, Julian Wendt, Philip Liebregt, Bart Bakker Schut, Floris-Jan Oosterhof en Ente Bosma vormden samen met teamcoach John Pierik het kampioensteam van de club. Met het behalen van dit kampioenschap werden de heren het daaropvolgende seizoen in de hoofdklasse verwacht.

Wijthmen Golfclub Zwolle 15082015 Drive Chip & Putt 1347

De jeugd in actie tijdens het Drive, Chip & Putt evenement op 15 augustus 2015 ...

De inzet en het ambitieuze jeugdbeleid van de club was in die tijd gericht op het inpassen van de getalenteerde jeugd en het meedraaien in de subtop van Nederland. Door de investering in de trainingen hoopte de club, mede door de jonge speelsters en spelers, op de hoger niveau te komen. 

Wijthmen Golfclub Zwolle 20092014 Zwolle Cup 3987

Birdies4kids was in 2014 het goede doel dat aan deze editie van de Zwolle Cup was verbonden ...

In 2008 heeft Golfclub Zwolle het eerste van een jaarlijks wederkerend toernooi georganiseerd, de Zwolle Cup. De Zwolle Cup is een eendaagse, presttieuze wedstrijd voor topamateurs, die gespeeld wordt in twee categorieën, t/m handicap 4.9 en van handicap 5.0 t/m 11.9. Voor het toernooi kunnen maximaal 120 deelnemers worden ingeschreven. In de loop der jaren is aan de deelname aan het toernooi een goed doel verbonden.

Wijthmen Golfclub Zwolle 20092013 Zwolle Cup 1856

Een geslaagde poging uit de bunker te komen tijdens de Zwolle Cup in 2013 ...

Wijthmen Golfclub Zwolle 20092013 Zwolle Cup 1573

Een extra te winnen prijs tijdens de Zwolle Cup in 2013 ...

Wijthmen Golfclub Zwolle 20092013 Zwolle Cup 1572

Naast de wedstrijdtop van de club zijn er veel leden die op recreatieve wijze de sport beoefenen. Golfclub Zwolle kent een vast ledenbestand, maar in het kader van gastvrijheid, dat hoog in het vaandel staat bij de club, geeft men ook niet-leden de mogelijkheid gebruik te maken van de golfbaan. Dit zijn de zogeheten gastspelers. 

Bron:
Wikipedia
Golfclub Zwolle

Foto's over van de golfbaan en gehouden evenementen

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies