Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Sport
Naar Karate

Karate Open Pepper Cup 04022018 7V6A4301

Zondag 4 februari 2018 vond in het Landstede Sportcentrum de eerste editie van het internationale karatetoernooi "The Open Peppercup" plaats. Een toernooi georganiseerd onder auspicien van de KBN, de Karate-Do Bond Nederland.

Al vroeg in de morgen meldden de eerste deelnemers van het toernooi zich bij de bali van het centrum. Jonge deelnemers, want de de morgen was bestemd voor de jonge deelnemrs aan het toernooi. In de middag was het de beurt aan de oudere karateka's.

De karatesport heeft in Zwolle een prachtige basis met Sportschool Mossel-Boot als vaandeldrager. Menig kampioen heeft bij deze school zijn eerste ervaringen met de sport ondervonden.

Helaas heeft de school nooit een ruimte gehad voor grote toernooien als The Open Peppercup. Vandaar dat de meeste wedstrijden elders plaatsvonden. Totdat ....

Met de bouw van het Landstede Sportcentrum aan het Hogeland zijn veel gaten gevuld. In het centrum van het complex biedt het schitterende Theater van de Sport, met een ruimte voor 1200 toeschouwers, veel mogelijkheden voor alle sporten binnen onze stadsgrenzen. Eigenlijk niet alleen binnen onze stadsgrenzen, want ook daar buiten wordt bij regelmaat interesse getoond voor het houden van sportactiviteiten.

De top van het basketbal en volleybal in Zwolle kent deze lokatie als haar basis, maar bij regelmaat vinden aan het Hogeland wedstrijden, toernooien en evenementen plaats, waaronder lokale schoolkampioenschappen, tafeltenniskampioenschappen, zaalvoetbal, etc. en niet te vergeten het jaarlijkse Zwolse Sportgala. Maar ook de Zwolse voetbalkwis voelt zich hier als een vis in het water.

Het heeft even geduurd, maar met het oprichten van de Stichting "De Peppercup", heeft ook de karatesport in onze stad een stap gewaagd met het organiseren van haar eerste en hopelijk jaarlijks terugkerende Open Peppercup-toernooi.

Deze stichting is opgericht met het doel in Sportstad Zwolle een jaarlijks terugkerend (internationaal) karatetoernooi te organiseren en hiermee het totale sportklimaat in Zwolle verder te vergroten en nog completer te maken, aldus de website van de stichting.

Karate Open Pepper Cup 04022018 7V6A4576

Alle toonaangevende karateclubs van ons land waren vertegenwoordigd ...

Het initiatief van de Open Peppercup ligt bij enkele ouders van karateka's van de Zwolse Karateclub Mossel-Boot. In samenwerking met topkarateka Jeffrey Littel, ooit lid van het Nederlandse selectie, hebben zij in een jaar tijd, de bovengenoemde stichting in het leven geroepen en het plan m.b.t. dit internationaal toernooi ontwikkeld.

Voorzitter van de stichting, Jeffrey Littel, geeft in een video van Sportief Zwolle aan, dat sporters uit heel Europa en zelfs uit de gehele wereld hebben kunnen inschrijven. Het resultaat mocht er zeer zeker zijn.

Karate Open Pepper Cup 04022018 7V6A4541

Meer dan 300 sporters namen deel aan de eerste editie van de Open Peppercup. Zij kwamen inderdaad uit het gehele land, Duitsland, Frankrijk en België. Alle grote Nederlandse clubs gaven acte de présence in de mooie ambiance van het Landstede Sportcentrum.

Rond negen uur in de morgen verzorgde de wethouder van sport in Zwolle, de heer René de Heer, de openingshandeling van het toernooi. Vanaf dat moment rolden de jeugdige kiaki's (krachtkreten) over de vol gelopen tribunes. Aanmoedigingen voor de jonge garde in de klassen A1 t/m A3 en B1 t/m B3, in de leeftijd van 7 t/m 13 jaar, gaven hen een extra portie energie. Vol trots werden door de Zwolse Karateclub Mossel-Boot meerdere medailles in deze categorieën binnen gehaald.

Karate Open Pepper Cup Dylan 9667

Dylan van Moerkerk in actie ...

Rond kwart over twee in de middag was het de beurt aan de oudere jongeren en senioren, die hun wedstrijden in meerdere klassen bevochten. Onder hen de broers Joël en Dylan van Moerkerk uit Kampen, beide lid van Mossel-Boot in Zwolle en behorende tot de top van ons land. Voor Dylan was het niet helemaal zijn dag. Hij, Europees kampioen 2017 onder de 21 jaar, in het Wado Karate, werd in de halve finale uitgeschakeld door de Belgische karateka Eric Djadiou. Zijn broer Joël daarentegen, werd in zijn klasse bij de zwaargewichten eerste. Maar ook de jeugdige talenten van Mossel-Boot lieten zich van hun beste kant zien. Luna Helbers en Zohra Rahimi, behaalden een gouden plak in hun klassen. Al met al was het voor de karateclub Mossel-Boot een uitstekende kennismaking met de eerste Open Peppercup, want door alle prestaties, werden zij eerste in het clubklassement.

Karate Open Pepper Cup 9592

Een van trots glimmende Wim Mossel met zijn talent Luna Helbers ...

Wim Mossel, ploegleider van Karate Mossel-Boot, meermalen Nederlands kampioen en tweemaal Europees kampioen, kan evenals alle ploegleiders binnen de club, terug kijken op een super geslaagd toernooi.

Na alle positieve reacties, kan het haast niet anders, dan dat volgend jaar veel van de aanwezige sporters, maar ook nieuwe karateka's uit geheel Europa zich zullen aanmelden voor de tweede editie. Want na deze succesvolle editie van de Open Peppercup, is een volgende, tweede toernooi, onontkoombaar. Zwolle is weer een schitterend toernooi rijker. 

Mede door dit Open Peppercup toernooi krijgt Sportstad Zwolle steeds meer smoel ...

Bron:
Sportief Zwolle
Karate Mossel-Boot

Foto's van de eerste editie van de Open Peppercup in 2018

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies