Wat treft u aan op deze website!

Zwolle - Algemeen

Zwolle - Algemeen

Algemene info over de stad

Onder dit item krijgt u een simpel algemeen beeld van onze mooie Hanzestad Zwolle
Foto's, video's en artikelen

Foto's, video's en artikelen

De stad Zwolle in beeld en in tekst!

Foto's, video's en artikelen uit het heden en verleden van de oude Hanzestad Zwolle!
Zwolle in Beeld Info

Zwolle in Beeld Info

Brede informatie over de website!

Hier vindt u alle informatie over de website, inclusief het contactadres en de privacy- en cookie verklaring!
Links

Links

Links naar interessante websites!

Hebt u vragen of wilt u informatie over bepaalde items die gelinkt zijn aan de stad Zwolle, dan vindt u hier een aantal links naar Zwolse bedrijven, organisaties of verenigingen!

Het laatst geplaatst

Zoeken op de website!

Naar Sport
Naar Voetbal

Zwolse Voetbalquiz 2013 3129

175 deelnemers in de prachtige ambiance van het Landstede Sportcentrum ...

Op vrijdagavond 27 september 2013 was het zo ver. Het eerste echte Zwolse Kampioenschap Voetbalquiz was een feit. 175 voetballiefhebbers, verdeeld over 50 teams, hadden zich ingeschreven voor deze quiz. Teams met de meest fantastische namen als "Talent is ook niet alles" (52e), "De alwetende voetbal-Einsteins" (40e), "Dit is een goed stel hoor!" (38e), "De Wiesneuzen" (4e), etc. Niet elk team deed echter zijn naam eer aan. Buiten de vele Zwollenaren, waren er veel teams uit de regio en ver daarbuiten, die acte de presence gaven.

Zwolse Voetbalquiz 2013 3084

Joshua Agteres met de bal aan een touwtje ...

De opening was voor Joshua Agteres, de freestyle soccer player. Alsof hij de bal aan een touwtje had, liet deze balkunstenaar de zaal zien dat er veel meer mogelijk is met een simpel voorwerp als een bal.

Na het welkomstwoord door de presentator van de avond, Gerard Marsman (directeur coaches betaald voetbal), was het tijd voor een interview met de organisatoren van het festijn, Hans Roman en Maarten de Waart. In dit interview gaven zij aan dat zij de afgelopen jaren wel vaker quizzen hadden georganiseerd in kantines bij voetbalverenigingen in de regio. Zo waren de heren gezamenlijk op het idee gekomen dit in een groter verband te organiseren, hetgeen resulteerde in het eerste Zwolse Kampioenschap Voetbalquiz.

Zwolse Voetbalquiz 2013 1118

Gerard Marsman interviewt de organisatoren van het eerste Zwolse Kampioenschap Voetbalquiz, 
Maarten de Waart (midden) en Hans Roman (rechts) ...

In de prachtige ambiance van het Landstede Sportcentrum werden door Gerard Marsman, honderd vragen in 10 categoriën op de deelnemers afgevuurd. Vragen over PEC Zwolle, Eredivisie, Champions League, buitenlandse competities, etc, kwamen bij de voetballiefhebbers op tafel. De uitdrukkingen op de gezichten van de deelnemers lieten niets te raden over. De vragen waren niet echt gemakkelijk en de grens van behoorlijk pittig werd bij tijd en wijle behoorlijk overschreden.

Zwolse Voetbalquiz 2013 1223

Hersens kraken ...

Geen enkel team bezorgde de organisatie de ultieme verrassing alle vragen goed te hebben. Maar de eindrangschikking toonde aan dat de score toch bijzonder hoog was. De winnaar van het eerste Zwolse Kampioenschap Voetbalquiz werd het team van NUSport, met 92 van de 100 vragen goed. Een team dat vaker door ons land reist om deel te nemen aan voetbalquizzen, die her en der worden georganiseerd.

Zwolse Voetbalquiz 2013 1474

Het winnende team en de eerste Zwolse kampioen Voetbalquiz, het team van NuSport ...

Het Zwols Kampioenschap Voetbalquiz heeft met zijn eerste editie bewezen nog lang door te kunnen. Ongetwijfeld zal het nu al grote aantal teams in de aankomende jaren alleen maar groeien. Een fantastisch initiatief, was een veel gehoorde opmerking.

Zwolse Voetbalquiz 2013 1296

 

Zwolse Voetbalquiz 2013 1280

Na het eerste Zwolse Kampioenschap in 2013 is het evenement met de jaren groter en groter geworden. In 2016 telde het kampioenschap maar liefst 77 ingeschreven teams.

 

Facebook - Like Zwolle in Beeld

Cookies