Algemene info over de stad
De stad Zwolle in beeld en in tekst!
Brede informatie over de website!
Wilt u een foto bestellen?
Links naar interessante websites!
Naar Exclusief Zwolle
Naar Zwolse Stadsbrouwerij
Na het brouwen moet het bier gebotteld en geetiketteerd worden. Ook deze werkzaamheden vergen veel energie en precisie. Reinigen en strakke structuur in de werkzaamheden zijn hierbij een vereiste. Dat kunnen we wel aan de Zwolse brouwmeesters overlaten. Het spoelvat krijgt bij zeer grote regelmaat bezoek, zowel bij het vullen van de fusten alsook van de flessen.
Nadat het bier is overgeheveld naar het afvulvat, wordt er gist en glucose aan toegevoegd. Dit is door de brouwmeester naar aanleiding van de hoeveelheid bier in het afvulvat, met de grootst mogelijke precisie berekend. Hierna volgt een half uur mengen in het vat, voordat de eerste fusten gevuld kunnen worden. Bij het afvullen van de fles, wordt er nog eens extra glucose toegevoegd.
De fusten met een inhoud van 20 liter zijn gemaakt van kunststof en hebben, in vergelijking met de oude RVS fusten, waarin vroegere tijden mee werd gewerkt, nauwelijks gewicht. Zijn de fusten eenmaal gevuld, dan wegen ze ieder rond de 20 kilogram.
Op het moment van de fotoreportage werden 8 fusten en 850 flesjes gevuld en klaar gemaakt voor de klant. Omdat het bier van de Zwolse stadsbrouwerij op de fles zijn nagist, worden zowel de fusten als de flesjes een weekje in de "warme kamer" geplaatst. Door de constante temperatuur in deze "warme kamer" wordt de gisting een handje geholpen.
Meer foto's